Prvi dan konference KONČNO Gorenjska delavnici za kulturne institucije in NVO

3. junij 2019

Predstavniki javnih zavodov, nevladnih organizacij, društev, občin in drugih institucij na Gorenjskem so se danes v Stolpu Škrlovec seznanili z možnostjo pridobivanja sredstev iz evropskih in nacionalnih javnih razpisov, ki so lahko dodatna priložnost za medsebojno povezovanje in mednarodno sodelovanje.

Mateja Lazar in Maša Ekar iz Zavoda Motovila sta predstavili priložnosti za mednarodno sodelovanje v kulturi v okviru evropskega programa Ustvarjalna Evropa in projektov sodelovanja.
Mirjam Drnovšček, direktorica Prešernovo Gledališče Kranj, je zbranim kot dobro prakso predstavila mednarodni gledališki projekt Nacht Asyl, financiran z evropskimi sredstvi iz tega programa.

Andrej Urbanc, član projektne skupine ∞KONČNO Kranj 2025, pa je na praktičnih primerih predstavil ključne elemente prijave na javni razpis za razvoj in profesionalizacijo nevladnega sektorja, ki ga je pred nekaj dnevi objavilo Ministrstvo za javno upravo RS.

Delavnici sta bili organizirani v sklopu konference KONČNO Gorenjska, s katero želimo ustvariti pogoje za mreženje med lokalnimi partnerji, predstaviti možnosti mednarodnih sodelovanj ter oblikovati ključne skupne razvojne smernice med sektorji v kulturi, turizmu, izobraževanju, gospodarstvu in javnih službah.