Ekipa KRANJ 2025 svojo kandidaturo predstavila mednarodni žiriji

Kranj, 25. 2. 2020 – Ekipa Kranj 2025 je danes na Ministrstvu za kulturo v Ljubljani predstavila kandidaturo Kranja za naziv Evropa prestolnica kulture leta 2025 in jo zagovarjala pred dvanajstčlansko mednarodno komisijo neodvisnih strokovnjakov.

Potem ko smo konec decembra oddali prijavno knjigo, je bila predstavitev pred evropsko komisijo še en pomemben korak na poti do naziva. Ekipa, sestavljena iz članov delovne skupine, ki so intenzivno sodelovali pri kandidaturi, in predstavnikov Mestne občine Kranj in Občine Jesenice, je pred komisijo stopila odločno in samozavestno, z močnim prepričanjem, da verjamejo in stojijo za kandidaturo. Člani delovne skupine: Selman Čorović, Zala Orel, Andrej Urbanc, Mirjam Drnovšek in Alenka Štrukelj so svojo predstavitev predstavili kar se da avtentično in srčno, saj kulturo Kranja živijo in jo oblikujejo. Podžupan Mestne občine Kranj Janez Černe in župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec sta izrazila odločno politično in finančno podporo projektu, ne samo na ravni mesta temveč tudi regije. Dodatno težo regijski podpori projektu pa je dodal še župan Občine Jesenice Blaž Račič, ki je predvsem podprl idejo o regijskem povezovanju.

Predvsem pa smo želeli prepričati žirijo, da je naša kandidatura dovolj izstopajoča, inovativna in izvedljiva, da bo Kranj lahko čez pet let nosil naziv Evropska prestolnica kulture.

Odločitev komisije o tem, katera mesta se bodo uvrstila v naslednji krog, bo znana v četrtek, 27. februarja, na novinarski konferenci, ki jo bo ministrstvo za kulturo organiziralo v svojih prostorih.