Fotografska delavnica pod vodstvom vrhunskih mednarodnih fotografov

Kranj, 11. 2 2020 – Danes se je v Mestni knjižnici Kranj odvila fotografska delavnica, na kateri so se fotografi, kreativni direktorji, oblikovalci in oglaševalci izobraževali pod mentorstvom dveh mednarodno uveljavljenih fotografov Joao Carlos (Hasselblad Master) in Tiago Sales (Canonov ambasador) ter kuratorja Joao Vilela Geraldo.

Na delavnici so udeleženci dobili vpogled v zakulisje in proces ustvarjanja komercialne fotografije – od uvodne seznanitve s projektom do končnega izdelka oz. aktivacije znamke, ter se seznanili z različnimi tehnikami in metodami dela, ki jih uporabljajo fotografi in vodje blagovnih znamk pri analizi in produkciji potreb trga oziroma izdelka. Mentorja sta predstavila tudi svoj način fotografiranja (studijska/outdoor fotografija), kako potekata izbor modelov in končno urejanje fotografij ter druge skrivnosti, povezane s fotografijo in fotografiranjem.

Fotografska delavnica je bila del vsebine Pionirskega mesta fotografije in filma, ki nastaja v okviru kandidature Kranja za EPK 2025 ter kot izobraževalni modul pri EU projektu O-City​, v katerem sodelujeta BSC Kranj in Zavod Carnica.

Delavnico sta organizirala Layerjeva hiša​ in Mestna knjižnica Kranj.